HAR DISKUSJONEN OM LIKESTILLING GÅTT FOR LANGT I NORGE?

 

 

Har jobbet med noen oppgaver de siste dagene, og det slår meg...Har  diskusjonen om likestillingen gått for langt i Norge? På enkelte områder tror jeg nettopp det. Hvorfor har det blitt sånn? Ja nå blir du nesten sett dumt på, om du sier du ønsker å være hjemmeværende og passe på hus og barn. Du blir sett dumt på når du sier dette som kvinne. Er det en mann som sier dette derimot, så jubles og klappes det, for da er det likestillingen som kommer inn. Det er så fryktelig mye fokus på likestilling at det som egentlig er det viktigste, ja, for deg og meg, det virker å drukne i diskusjonen. 

Mann eller kvinne, hjemmeværende eller i jobb, husmor eller husfar. Både mor og far i 100 % stlling, eller far i 50 % stilling og mor i 100 % stilling? eller mor i 100 % stilling og far i 50 % stilling? Det burde jo ikke være noen diskusjon i samfunnet, det bør være opp til hver enkelt mener nå jeg! Hva som er best for deg, din partner og din familie er jo veldig induviduelt. Det er da ingen fasit på det.

Hvis jeg som kvinne liker å gjøre husarbeid, som det å vaske, brette og stryke tøy, stelle og passe på barna, lage mat og holde orden i huset. Ja, alt det som generelt hører under husarbeid, og har man mulighet og man velger å gjøre alt dette før far i huset kommer hjem. Hva er galt med det? Det skal være likestilling i hjemmet, begge skal bidra like mye? Men da mener jeg faktisk begge bidrar like mye, far jobber og forsørger familien, mor har kontroll på alt i hjemmet. Og om det er motsatt, at mor ønsker å forsørge og far er hjemmeværende så blir det jo likt. Som familie kan jo dette være en perfekt løsning (for de som har muligheten til å ha det sånn), hos akkurat den familien. Uavhenig av hvilket kjønn som gjør hva. 

Jeg mener det er blitt alt for mye fokus på at alt skal deles likt på mellom kjønn. Mange menn liker ikke lage mat, men heller holde orden på plenklipping/måking, fiksing av bil og lignende. Og mange kvinner synes snømåking og plenklipping kan bli et for tungt arbeid, og hvis mannen da gjør det med glede når kvinnen gjør andre oppgaver...Er vel det en perfekt fordeling? Og det er da mange menn som elsker å lage mat, hvor kvinnen er mer på det fysiske arbeid, som snømåking og plenklipping, hvor man da har fordelt oppgavene på den måten.

Hvorfor skal man henge seg så fryktelig opp i at "fysisk arbeid" er ikke bare for menn, men at kvinnen også må delta. Og at også mannen og ikke bare kvinnen skal "stå på kjøkkenet" og passe barna. Det er da vel det samme hvem som er hvor og hvem som gjør hva, så lenge det gangner familien på aller best måte. Jeg mener det er på tide å slutte henge seg opp i kjønn og måle alt man gjør og hvem som gjør hva. 

Illustrasjonsbilder: pinterest
#likestilling #husarbeid #husmor #meninger #diskusjon #familie
 

2 kommentarer

tanketromling

04.05.2016 kl.19:26

Helt enig. Godt poeng. Noen oppgaver egner seg faktisk bedre for det ene kjønn enn for det andre. Å tvinge det andre kjønn til å utføre dem er egentlig irrasjonelt og tungvint.

Cathrine

04.05.2016 kl.20:56

ENIG :)

Skriv en ny kommentar

frkbeke

frkbeke

25, Skedsmo

Jente på 25 år som blogger om inspirasjon, oppskrifter på mat/baking, interiør, tanker og meninger. Og hverdagen generelt. Ja, rett og slett en ganske allsidig blogg!

Kategorier

Arkiv

hits